Καλή εβδομάδα φίλοι μου!!! Σημερα λοιπόν ήρθε η σειρά μου να φτιάξω μία βασιλόπιτα που μου έχει μάθει μία καλή οικογενειακή μου φίλη, η κα Μαργαρίτα και πιστέψτε με είναι εγγύηση!!!!
Την βασιλόπιτα αυτή την φτιάχνω για το σχολείο του γιόκα μου γιατί ως γραμματέας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων μου ανατέθηκε, όπως και στις άλλες μητέρες του Συλλόγου, να φτιάξω μία βασιλόπιτα για ένα τμήμα του σχολείου....εμένα βέβαια μου ζητήθηκε να φτιάξω την πίτα που θα κόψουν οι δάσκαλοι, οπότε όπως καταλαβαίνετε η ευθύνη ήταν μεγάλη!!!!!! Ελπίζω να τους αρέσει!!!
ΥΛΙΚΑ
Λιώνω το βούτυρο και το χτυπάω στο μίξερ με τη ζάχαρη. Μετά ρίχνω ένα-ένα τα αυγά, το κονιάκ, τις βανίλλιες, το ξύσμα και το χυμό. Εχω ανακατέψει τη σόδα στο γάλα και το ρίχνω στο μείγμα. Βγάζω το μείγμα από το μίξερ και συνεχίζω να ανακατεύω με το σίρμα. Εχω ανακατέψει το μπέικιν με το αλεύρι και το ρίχνω και αυτό στο μείγμα μου. Βουτυρώνω ένα μεγάλο ταψί και το αλευρώνω και ψήνω στους 180 βαθμούς Κελσίου για 60'. Α, να μην ξεχάσετε την διακόσμηση (εγώ έβαλα τον αριθμό με σταφίδες....όχι και πολύ εμπνευσμένο ομολογώ... και φυσικά μην ξεχάσετε το νόμισμα)!!!!
Κ Α Λ Η Ε Π Ι Τ Υ Χ Ι Α ! ! ! ! ! ! !
Βασιλοπιτα |
Την βασιλόπιτα αυτή την φτιάχνω για το σχολείο του γιόκα μου γιατί ως γραμματέας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων μου ανατέθηκε, όπως και στις άλλες μητέρες του Συλλόγου, να φτιάξω μία βασιλόπιτα για ένα τμήμα του σχολείου....εμένα βέβαια μου ζητήθηκε να φτιάξω την πίτα που θα κόψουν οι δάσκαλοι, οπότε όπως καταλαβαίνετε η ευθύνη ήταν μεγάλη!!!!!! Ελπίζω να τους αρέσει!!!
ΥΛΙΚΑ
- 320γρ. βούτυρο
- 640γρ. ζάχαρη
- 6 αυγά
- 1φλ. μικρό (καφέ Ελληνικού) κονιάκ
- 2 βανίλλιες
- 1 πορτοκαλιού ξύσμα
- 2φλ. μικρά (καφέ Ελληνικού) χυμό πορτοκαλιού
- 320γρ. γάλα εβαπορέ (όχι αραιωμένο και όχι παγωμένο)
- 1 κ.γλ. σόδα
- 640γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
Λιώνω το βούτυρο και το χτυπάω στο μίξερ με τη ζάχαρη. Μετά ρίχνω ένα-ένα τα αυγά, το κονιάκ, τις βανίλλιες, το ξύσμα και το χυμό. Εχω ανακατέψει τη σόδα στο γάλα και το ρίχνω στο μείγμα. Βγάζω το μείγμα από το μίξερ και συνεχίζω να ανακατεύω με το σίρμα. Εχω ανακατέψει το μπέικιν με το αλεύρι και το ρίχνω και αυτό στο μείγμα μου. Βουτυρώνω ένα μεγάλο ταψί και το αλευρώνω και ψήνω στους 180 βαθμούς Κελσίου για 60'. Α, να μην ξεχάσετε την διακόσμηση (εγώ έβαλα τον αριθμό με σταφίδες....όχι και πολύ εμπνευσμένο ομολογώ... και φυσικά μην ξεχάσετε το νόμισμα)!!!!
Βασιλοπιτα |
Κ Α Λ Η Ε Π Ι Τ Υ Χ Ι Α ! ! ! ! ! ! !
Να εισαι καλα και του χρονου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλια!!!
Είναι σίγουρο ότι θα αρέσει σε όλους!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι του χρόνου με υγεία!
Φανούλα και του χρόνου,ωραία η συνταγή αυτή φιλάκια (περαστικούλια)
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ κορίτσια, να είστε καλά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά σε όλες!!!