Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Χοιρινό με Σέλινα

Σήμερα λοιπόν θα σας πω για μία παραδοσιακή συνταγή, με αφορμή το ότι θελω να παιδάκια μου να συνηθίσουν τα χόρτα.....έχουμε και λέμε λοιπόν:

            Υλικά

  • 1 1/2 κιλό χοιρινό κομμένο σε μερίδες
  • 1 κιλό ραδίκια ήμερα χοντροκομμένα
  • 1/2 κιλό σέληνα ψιλοκομμένα
  • λεμόνι
  • 1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
           Εκτέλεση

Τσιγαρίζω το κρέας & τα κρεμμύδια. Χαμηλώνω τη φωτιά στο 1 & ρίχνω τα ντοματάκια. Μόλις πάρει βράση, αν δεν έχει νερό, ρίχνω 1 ποτήρι (εγώ δεν ρίχνω σχεδόν ποτέ). Ανακατεύω. Βράζει περίπου 1 ώρα & όταν είναι σχεδόν έτοιμο, το σβήνω. Σε άλλη κατσαρόλα βάζω 2 δάχτυλα νερό. Ρίχνω τα χόρτα και μόλις πάρει βράση το χαμηλώνω στο 1/2. Αναποδογυρίζω τα χόρτα, τα ανακατεύω & χύνω το νερό. Βάζω από πάνω το κρέας & τη σάλτσα & ανακατεύω λίγο. Το αφήνω σε χαμηλή φωτιά να βράσουν λίγο ακόμα τα χόρτα.


                                                        Κ Α Λ Η    Ε Π Ι Τ Υ Χ Ι Α ! ! ! !

3 σχόλια:

  1. Φανούλα βρήκα ευκαιρία τώρα που η μικρή κοιμάται να σου γράψω.Αγαπημένο φαγητό πολύ.Θέλω μιά μεριδούλα σε παρακαλώ.Επίσης,περιμένω φοβερές αναρτήσεις με δικά σου έργα,εκτός μαγειρικής φιλακια πολλαααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. γιαμ...γιαμ ..... γιαμ.....
    πολύ ωραίο!!!!!
    φιλάκια!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή