Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Μανιταρόσουπα - Μαγειρίτσα Light


Μανιταρόσουπα
Καλημέρα σας φίλοι μου!!!!!! Σήμερα την τιμητική της έχει μία σουπίτσα που ξέρω ότι κάποιες την περιμένετε πως και πως μετά από την δοκιμή που κάνατε. Μιλάμε φυσικά για την περιβόητη σούπα του Γιωργάκη, του αγοριού του σπιτικού μου που έχει αρχίσει σιγά σιγά και έχει το δικό του  φανατικό κοινό...!!! Ο Γιώργος λοιπόν διαφωνεί με τον τίτλο "Μαγειρίτσα Light" όμως εγώ θεωρώ ότι της ταιριάζει γάντι της σουπίτσας, αφού έχει όλα τα υλικά της Μαγειρίτσας, απλώς όπου υπήρχε κρέας αντικαταστάθηκε με μανιτάρια.

              ΥΛΙΚΑ
  • 2 μαρούλια
  • 4-5 Κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 μικρό πράσσο
  • λίγο σπανάκι
  • μισό ματσάκι άνιθο
  • 1/2 κιλό μανιτάρια πλευρώτους
  • 300γρ. μανιτάρια απλά
  • 2-3 κουταλιές σούπας ρύζι γλασέ
  • 1 1/2-2 λίτρα ζωμός λαχανικών ή βοδινού
  • 1 φλ. καφέ λάδι
  • αλατοπίπερο
  • 2 αυγά
  • χυμός ενός λεμονιού
          ΕΚΤΕΛΕΣΗ


   Ψιλοκόβω το κρεμμύδι και το πράσσο και τα τσιγαρίζω με το λάδι. Προσθέτω το ψιλοκομμένο μαρούλι και σπανάκι και τα ανακατεύω μέχρι να μαραθούν. Προσθέτω το ζωμό και το αφήνω να βράσει για 10'-15'. Προσθέτω τα άσπρα μανιτάρια ψιλοκομμένα, τα πλευρώτους λίγο πιο χοντροκομμένα, τον άνιθο και το αλατοπίπερο. Αφήνω τη σούπα να βράσει μέχρι να είναι σχεδόν έτοιμα τα πλευρώτους και ρίχνω το ρύζι και την αφήνω να βράσει μέχρι να είναι έτοιμο και
αυτό. Αφήνω να κρυώσει λίγο και ετοιμάζω το αυγολέμονο. Χτυπάω χωριστά τα ασπράδια και τους κρόκους και όταν τα ενώσω ρίχνω το λεμόνι. Ρίχνω λίγο λίγο από το ζουμί της σούπας και ανακατεύω και μετά προσθέτω το μείγμα στη σούπα και ανακατεύω ελαφρά. Δοκιμάζω και προσθέτω αν θέλω λίγο ακόμα λεμόνι...αυτή η σπόντα είναι για μένα που τρελλαίνομαι για λεμόνι....αλλά μεταξύ μας νομίζω ότι θέλει λίγο ακόμα.
    Περιμένω λοιπόν να ακούσω τη γνώμη σας και πολλά φιλιά!!!!


Κ Α Λ Η     Ε Π Ι Τ Υ Χ Ι Α     ! ! ! !



Με αυτή την συνταγούλα σας εύχομαι
Κ Α Λ Ο      Π Α Σ Χ Α
και να περάσετε ευτυχισμένες στιγμές με τις οικογένειες σας!!!!

9 σχόλια:

  1. Φανούλα μου τα σχόλια μου είναι θετικότατα ειδικά αφού την έχω δοκιμάσει κιόλας τελειααααααααααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολλοί που δεν αγαπούν την "κανονική" μαγειρίτσα (αυτή είμαι εγώ), την φτιάχνουν με μανιτάρια.
    Γίνεται πάρα πολύ νόστιμη είναι η αλήθεια!
    Και τρώγεται και όλες τις εποχές ευχάριστα!
    Καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. την προτιμώ απείρως από την κανονική...συμφωνω πως το λαιτ δεν της παει...χορτοφαγική,εναλλακτική,διαφορετική...
    εδω είναι και η δική μου!
    http://cookthebook.blogspot.com/2011/03/blog-post_27.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλώς σε βρήκα.Αγαπάω τα μανιτάρια δεν λείπουν ποτέ από το ψυγείο μου. Πολύ καλή συνταγή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αχ βρε Ναντιάκι πάντα με τον καλό το λόγο!!!!!

    Ελενα πραγματικά έχω πάθει πλάκα με αυτή τη σουπίτσα-μαγειρίτσα!!!! Οταν καταφέρω και την φάνε και τα παιδιά μου θα έιμαι πραγματικά πολύ ευτυχισμένη!!!!

    Cook η αλήθεια είναι λοιπόν ότι είναι σίγουρα διαφορετική!!!! Θα μπω τώρα να δω και την δική σου!!!!

    Manousina καλώς ήρθες και σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!!!!

    Φιλιά σε όλες σας!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είναι μια "μαγειρίτσα" που άβετα θα δοκίμαζα , γιατί την άλλη .... ποτέ δεν θα το τολμούσα ...

    ΦΑΝΗ , καλό Πάσχα να περάσεις πολύ όμορφα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αφροδίτη μου Καλό Πάσχα και σε εσένα!!!!
    Δυστυχώς κα εμένα δεν μου αρέσει η παραδοσιακή μαγειρίτσα και πραγματικά θα προτιμούσα αυτήν αλλά μάλλον ο Γιωργάκης δεν θα μας ¨γλυτώσει¨ από αυτή την ευτυχία.....!!!!
    Φιλιά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλημέρα Φανή
    Πέρασα να σου ευχηθώ καλές γιορτές, Καλό Πάσχα!
    Να περάσετε πανέμορφα με τα αγαπημένα σου πρόσωπα!
    Φιλιά πολλά
    Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ζαμπία μου σε ευχαριστώ πολύ πολύ για τις ευχές σου και ανταποδίδω με τις πιο γλυκές μου ευχές έστω και καθυστερημένα!!!!!

    Φιλιά πολλά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή