Γεια σας πάλι!!!!
Ξέρω θα μου παραπονεθείτε πως έχω απουσιάσει αδικαιολόγητα αλλά είχα πολλά τρεχάματα.....
Σήμερα θα σας μιλήσω για ένα αγαπημένο πιάτο της οικογένειας που είναι τα σουτζουκάκια!!!!
Η αλήθεια είναι ότι σε κάποια παραδοσιακά πιάτα όπως είναι αυτό, δεν θέλω να κάνω πολλές επεμβάσεις γιατί θεωρώ ότι πρώτον δεν χρειάζονται αφού είναι τόσο τέλεια μελετημένα και δεύτερον είναι μερικές φορές τόσο όμορφο να κρατάμε τα αρώματα που μας κληροδότησε η παράδοση!! Η παραδοσιακή συνταγή λέει πως αφού πλάσουμε τα σουτζουκάκια τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε. Επίσης παλιότερα χρησιμοποιούσαν το λάδι από το τηγάνισμα των σουτζουκακίων για να τηγανίσουν πατάτες... Αυτά στη σημερινή κουζίνα τα αποφεύγουμε γιατί γίνεται πολύ βαρύ το φαί. Ας πάμε όμως στην συνταγή.....
Σουτζουκάκια Σμυρνέικα |
Ξέρω θα μου παραπονεθείτε πως έχω απουσιάσει αδικαιολόγητα αλλά είχα πολλά τρεχάματα.....
Σήμερα θα σας μιλήσω για ένα αγαπημένο πιάτο της οικογένειας που είναι τα σουτζουκάκια!!!!
Η αλήθεια είναι ότι σε κάποια παραδοσιακά πιάτα όπως είναι αυτό, δεν θέλω να κάνω πολλές επεμβάσεις γιατί θεωρώ ότι πρώτον δεν χρειάζονται αφού είναι τόσο τέλεια μελετημένα και δεύτερον είναι μερικές φορές τόσο όμορφο να κρατάμε τα αρώματα που μας κληροδότησε η παράδοση!! Η παραδοσιακή συνταγή λέει πως αφού πλάσουμε τα σουτζουκάκια τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε. Επίσης παλιότερα χρησιμοποιούσαν το λάδι από το τηγάνισμα των σουτζουκακίων για να τηγανίσουν πατάτες... Αυτά στη σημερινή κουζίνα τα αποφεύγουμε γιατί γίνεται πολύ βαρύ το φαί. Ας πάμε όμως στην συνταγή.....
Υλικά
(Για τα σουτζουκάκια)
(Για τα σουτζουκάκια)
- 1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος (νομίζω πως στην Σμύρνη έβαζαν και λίγο αρνίσιο)
- 2 φέτες ψωμί μουλιασμένο σε νερο και στραγγισμένο πολύ καλά
- 2-3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
- 1/2 κουταλάκι τσαγιού κίμινο
- 1 κουταλάκι τσαγιού μαιντανό (προαιρετικά)
- 1 αυγό
- αλάτι
- πιπέρι
- 500γρ. ντομάτα αποφλοιωμένη και ψιλοκομμένη, αν και τώρα τελευταία την θέλω τριμμένη
- 4 κουταλιές σούπας λάδι
- 1 πρέζα κίμινο
- 1 πρέζα ζάχαρη
- αλάτι
- πιπέρι
- 1/3 φλιτζάνι τσαγιού ελιές πράσσινες τσακιστές (προαιρετικά)
Υλικά
Πλάθουμε όλα τα υλικά για τα σουτζουκάκια μαζί και σχηματίζουμε μακρόστενα σουτζουκάκια. Τα βάζουμε στο ταψί πάνω σε μία λαδόκολλα και τα αλείφουμε με λάδι. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο γκρίλ μέχρι να ψηθούν από τη μία μεριά και μετά τα γυρίζουμε από την άλλη μεριά και περιμένουμε μέχρι να ψηθούν.
Οσο περιμένουμε να ψηθούν τα σουτζουκάκια ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Βάζουμε όλα τα υλικά στην κατσαρόλα και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει. Εν τω μεταξύ έχουν ψηθεί και τα σουτζουκάκια και αφού τα βγάλουμε από το φούρνο τα βάζουμε στην κατσαρόλα που έχουμε τη σάλτσα και περιμένουμε να πάρει μία βράση. Τα σουτζουκάκια μας είναι έτοιμα και συνοδεύονται με πατάτες τηγανητές ή πουρέ πατάτας ή ρύζι.
Από τα πιο αγαπημένα μας παραδοσιακά πιάτα, νοστιμότατα τα έφτιαξες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ!
Oυάου μου αρέσει πολύ πολύ το φαγητάκι σου,μπράβοοοοοοο
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλενα και δικό μας αγαπημένο πιατάκι, μόλις τα παιδιά ακούσουν κιμά ηεπόμενη σκέψη είναι σουτζουκάκια!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
Ναντιάκι, ευχαριστώ πολύ!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔυστυχώς δεν έμεινε τίποτα γιαα να σας φέρω!!!!
Φιλιά
Φαγητό που μυρίζει μανούλα!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕχεις δίκιο manousina. Καλό είναι που και που να μυρίζει μανούλα, ε!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
Αγαπημένο φαγητό!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλημέρα :)
Όντως Κατερινούλα πολύ αγαπημένο φαγητό !!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλιά