Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Μαξιλάρι Χρηστάκου

Μαξιλάρι Χρηστάκου
Καλημερούδια!!!!!!!!!! Σήμερα είμαι χαρούμενη γιατί πρέπει να σκεφτώ τι θα ντυθούν τα βλαστάρια μου  για τις απόκριες και πρέπει να στολίσω το σπίτι, πράγμα που μάλλον θα το αναλάβει το αγόρι μου που του αρέσει τόσο πολύ!!!! Μην πάει το μυαλό σας ότι στολίζουμε έτσι γενικώς για να είμαστε στο κλίμα.........απλά το άλλο Σάββατο έχει γενέθλια το μεγάλο μου βλαστάρι οπότε πρέπει να είμαστε έτοιμοι!!!!
Σήμερα λοιπόν θέλω να σας δείξω ένα μαξιλάρι που έφτιαξα για το αγοράκι μου, πριν καιρό βέβαια, αλλά δεδομένου ότι ζήλευε "ελαφρώς" που θα έφτιαχνα για το κοριτσάκι μου, είπα να του φτιάξω και εκείνου ένα. Η αλήθεια είναι πως ήταν πολύ δύσκολο να βρω ένα θέμα αγορίστικο αλλά νομίζω για αρχή καλό είναι. Θυμήθηκα και τα παιδικά μου χρόνια που έφτιαχνα τέτοια μαξιλαράκια....Ελπίζω να σας ξυπνήσω παιδικές σας αναμνήσεις και να κεντήσετε και εσείς τέτοια μαξιλαράκια για τα παιδάκια σας γιατί πραγματικά ομορφαίνει πολύ το κρεββατάκι τους!!!!

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Happy Valentine's Day _ Υγρό Κέικ με Μπαχαρικά


Υγρό κέικ Μπαχαρικών
 .....Οκ υπήρξα ασυνεπής με το ραντεβού της Κυριακής, αλλά πιστεύω πως θα επανορθώσω με αυτή την γλυκειά συνταγή ενός πολύ εμπνευσμένου κέικ που έφτιαξα για το αγόρι μου....άντε και λόγω της ημέρας!!!!! Δεν γιορτάζουμε επισήμως την ημέρα αλλά πάντα μου αρέσει να βρίσκω κάτι τέτοιες ωραίες αφορμές για να φτιάξω ένα αχτύπητο γλυκάκι. Εχουμε και λέμε λοιπόν:

           Υλικά
  • 200γρ. Βούτυρο
  • 250γρ. Ζάχαρη Αχνη
  • 150γρ. Κουβερτούρα
  • 4 αυγά
  • 100γρ. Δαμάσκηνα
  • 50γρ. Μαύρο Ρούμι ή άλλο ποτό (εγώ έβαλα κονιάκ)
  • 150γρ. Αλεύρι
  • 1/2κ.γ. κανέλλα
  • 1/4κ.γ. γαρίφαλλο
            Εκτέλεση
          Λιώνω την κουβερτούρα σε μπέν μαρί. Χτυπάω το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ (εκτός αν το βούτυρο είναι σε θερμοκρασία δωματίου οπότε το χτυπάω στο χέρι). Αφού έχω μία λεία κρέμα προσθέτω την κουβερτούρα. Ρίχνω ένα-ένα τα αυγά. Σ' ένα μπωλ μουλιάζω τα χοντροκομμένα δαμάσκηνα με το ποτό. Σταματάω το μίξερ και ρίχνω το αλεύρι και τα μπαχαρικά και ανακατεύω με μία σπάτουλα. Προσθέτω τα δαμάσκηνα μαζί με το ποτό. Τοποθετώ το μέγμα σε ένα τσέρκι ή σε μία φόρμα διαμέτρου 22εκ. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο για 30' στους 170 βαθμούς. Είμαι σίγουρη πως θα το λατρέψετε όπως και το αγόρι μου!!!!!!!!!!!!!! Το συνοδέψαμε με παγωτό καιμάκι και ήταν.................απλά θεικό!!!!!!

                                                 Κ Α Λ Η    Ε Π Ι Τ Υ Χ Ι Α     ! ! ! ! ! ! !