Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Μανιταρόσουπα - Μαγειρίτσα Light


Μανιταρόσουπα
Καλημέρα σας φίλοι μου!!!!!! Σήμερα την τιμητική της έχει μία σουπίτσα που ξέρω ότι κάποιες την περιμένετε πως και πως μετά από την δοκιμή που κάνατε. Μιλάμε φυσικά για την περιβόητη σούπα του Γιωργάκη, του αγοριού του σπιτικού μου που έχει αρχίσει σιγά σιγά και έχει το δικό του  φανατικό κοινό...!!! Ο Γιώργος λοιπόν διαφωνεί με τον τίτλο "Μαγειρίτσα Light" όμως εγώ θεωρώ ότι της ταιριάζει γάντι της σουπίτσας, αφού έχει όλα τα υλικά της Μαγειρίτσας, απλώς όπου υπήρχε κρέας αντικαταστάθηκε με μανιτάρια.

              ΥΛΙΚΑ
  • 2 μαρούλια
  • 4-5 Κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 μικρό πράσσο
  • λίγο σπανάκι
  • μισό ματσάκι άνιθο
  • 1/2 κιλό μανιτάρια πλευρώτους
  • 300γρ. μανιτάρια απλά
  • 2-3 κουταλιές σούπας ρύζι γλασέ
  • 1 1/2-2 λίτρα ζωμός λαχανικών ή βοδινού
  • 1 φλ. καφέ λάδι
  • αλατοπίπερο
  • 2 αυγά
  • χυμός ενός λεμονιού
          ΕΚΤΕΛΕΣΗ


   Ψιλοκόβω το κρεμμύδι και το πράσσο και τα τσιγαρίζω με το λάδι. Προσθέτω το ψιλοκομμένο μαρούλι και σπανάκι και τα ανακατεύω μέχρι να μαραθούν. Προσθέτω το ζωμό και το αφήνω να βράσει για 10'-15'. Προσθέτω τα άσπρα μανιτάρια ψιλοκομμένα, τα πλευρώτους λίγο πιο χοντροκομμένα, τον άνιθο και το αλατοπίπερο. Αφήνω τη σούπα να βράσει μέχρι να είναι σχεδόν έτοιμα τα πλευρώτους και ρίχνω το ρύζι και την αφήνω να βράσει μέχρι να είναι έτοιμο και
αυτό. Αφήνω να κρυώσει λίγο και ετοιμάζω το αυγολέμονο. Χτυπάω χωριστά τα ασπράδια και τους κρόκους και όταν τα ενώσω ρίχνω το λεμόνι. Ρίχνω λίγο λίγο από το ζουμί της σούπας και ανακατεύω και μετά προσθέτω το μείγμα στη σούπα και ανακατεύω ελαφρά. Δοκιμάζω και προσθέτω αν θέλω λίγο ακόμα λεμόνι...αυτή η σπόντα είναι για μένα που τρελλαίνομαι για λεμόνι....αλλά μεταξύ μας νομίζω ότι θέλει λίγο ακόμα.
    Περιμένω λοιπόν να ακούσω τη γνώμη σας και πολλά φιλιά!!!!


Κ Α Λ Η     Ε Π Ι Τ Υ Χ Ι Α     ! ! ! !



Με αυτή την συνταγούλα σας εύχομαι
Κ Α Λ Ο      Π Α Σ Χ Α
και να περάσετε ευτυχισμένες στιγμές με τις οικογένειες σας!!!!