Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Happy Valentine's Day _ Υγρό Κέικ με Μπαχαρικά


Υγρό κέικ Μπαχαρικών
 .....Οκ υπήρξα ασυνεπής με το ραντεβού της Κυριακής, αλλά πιστεύω πως θα επανορθώσω με αυτή την γλυκειά συνταγή ενός πολύ εμπνευσμένου κέικ που έφτιαξα για το αγόρι μου....άντε και λόγω της ημέρας!!!!! Δεν γιορτάζουμε επισήμως την ημέρα αλλά πάντα μου αρέσει να βρίσκω κάτι τέτοιες ωραίες αφορμές για να φτιάξω ένα αχτύπητο γλυκάκι. Εχουμε και λέμε λοιπόν:

           Υλικά
  • 200γρ. Βούτυρο
  • 250γρ. Ζάχαρη Αχνη
  • 150γρ. Κουβερτούρα
  • 4 αυγά
  • 100γρ. Δαμάσκηνα
  • 50γρ. Μαύρο Ρούμι ή άλλο ποτό (εγώ έβαλα κονιάκ)
  • 150γρ. Αλεύρι
  • 1/2κ.γ. κανέλλα
  • 1/4κ.γ. γαρίφαλλο
            Εκτέλεση
          Λιώνω την κουβερτούρα σε μπέν μαρί. Χτυπάω το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ (εκτός αν το βούτυρο είναι σε θερμοκρασία δωματίου οπότε το χτυπάω στο χέρι). Αφού έχω μία λεία κρέμα προσθέτω την κουβερτούρα. Ρίχνω ένα-ένα τα αυγά. Σ' ένα μπωλ μουλιάζω τα χοντροκομμένα δαμάσκηνα με το ποτό. Σταματάω το μίξερ και ρίχνω το αλεύρι και τα μπαχαρικά και ανακατεύω με μία σπάτουλα. Προσθέτω τα δαμάσκηνα μαζί με το ποτό. Τοποθετώ το μέγμα σε ένα τσέρκι ή σε μία φόρμα διαμέτρου 22εκ. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο για 30' στους 170 βαθμούς. Είμαι σίγουρη πως θα το λατρέψετε όπως και το αγόρι μου!!!!!!!!!!!!!! Το συνοδέψαμε με παγωτό καιμάκι και ήταν.................απλά θεικό!!!!!!

                                                 Κ Α Λ Η    Ε Π Ι Τ Υ Χ Ι Α     ! ! ! ! ! ! !

3 σχόλια:

  1. Πραγματικά αχτύπητο το γλυκάκι σου... και τόσο όμορφο να το βλέπει κανείς!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φανούλα μου τι θεικό κέικ είναι αυτό,άπαικτο!!!δεν έχω λόγια είσαι φοβερή.Θα το δοκιμάσω σίγουρα και σύντομα.Αντε να δω πότε θα ξεφορτωθώ τα περιττά . . . κιλά φιλάκια!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ελενα σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!!!

    Ναντιάκι φιρί φιρί το πας να αναρτήσω καμιά φωτο σου μπας κι καταλάβει ο κόσμος τι χαζομαρίτσες μου λες περί κιλών. Αλλωστε να σου πω την αλήθεια από τη στιγμή που το ψάχνουμε γενκώς στην κουζινα και ένα-δύο κιλάκια να έχουμε είναι δύσκολονα φύγουν,genally speaking... Κατά τα άλλα πρέπει να το φέρω αυτό το κεικ να το δοκιμάσετε γιατί πραγματικά...δεν έμεινε...ψίχουλο....φιλάκια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή