Κυριακή, 25 Μαρτίου 2012

Μπακαλιάρος Τηγανητός της γιαγιάς Φανής

Μπακαλιάρος Τηγανητός
                                                Καλησπέρα σας και Χρόνια μας πολλά!!!!!!
Διπλή γιορτή σήμερα είχαμε. Γιορτή για την απελευθέρωση του έθνους μας που τόσο σκληρά για άλλη μία φορά δοκιμάζεται αλλά και γιορτή της Παναγιάς μας!!!!
          Παραδοσιακά λοιπόν από μικρή, κάθε τέτοια μέρα, όπως και σε τόσα άλλα Ελληνικά σπίτια, θυμάμαι τη γιαγιά μου τη Φανή να φτιάχνει τηγανητό μπακαλιάρο με κουρκούτι. Φυσικά συνοδευόταν από αχτύπητη σκορδαλιά!!!! Ακολουθεί λοιπόν η συνταγούλα για αυτό το τόσο πεντανόστιμο ψαράκι που είναι ο μπακαλιάρος.

             ΥΛΙΚΑ  (για 2 άτομα)
  • 2 φέτες παστός μπακαλιάρος
  • 2 αυγά
  • 1/2 ποτήρι γάλα
  • 1/2 ποτήρι αλεύρι περίπου ή όσο πάρει για να γίνει ένας σφιχτός χυλός
  • πάπρικα
            ΕΚΤΕΛΕΣΗ
24 ώρες πριν ξεκινάω και βάζω το ψάρι σε νερό αφού το ξεπλύνω καλά.
Του αλλάζω το νερό περίπου 3 φορές.

Λίγο πριν το βγάλω από το τελευταίο νερό, φτιάχνω το κουρκούτι. Χτυπάω τα αυγά, ρίχνω το γάλα, την πάπρικα και το αλεύρι συνεχίζοντας το χτύπημα.

Πετάω λοιπόν το τελευταίο νερό και αφού κόψω μικρά μικρά κομματάκια τον μπακαλιάρο και αφαιρέσω τα κόκκαλα, τον ρίχνω μέσα στο κουρκούτι και ανακατεύω καλά καλά.
Τηγανίζω σε καυτό λάδι και αφού σουρώσω σε χαρτί κουζίνας να φύγουν τα πολλά λάδια, σερβίρω με σκορδαλιά και φέτες λεμονιού.
                                              
                                                        Κ Α Λ Η     Ο Ρ Ε Ξ Η   ! ! ! ! !

2 σχόλια:

  1. Ο μπακαλιάρος ειχε χθες την τιμητική στου στο τραπέζι όλων μας!
    Πολύ καλή η συνταγή της γιαγιάς Φανής!
    Και του χρόνου!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή