Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Κιμαδόπιτα_Τυρόπιτα (2 σε 1)

Σήμερα λοιπόν αποφάσισα να σας γράψω για μία πίτα που έφτιαξα με το Κλεονικάκι μου, το μελισσάκι, την πριγκιπισσούλα του σπιτιού μου....(θα δείτε και τα χεράκια της στις φωτο)!!!!

 
 
       
          Υλικά
  • 1/2 κιλό κιμάς
  • 1 μικρή ντοματούλα
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 ξύλο κανέλλας
  • αλατοπίπερο
  • τυρί τριμμένο (ότι θέλετε, εγώ χρησιμοποιώ πολύ Kerrygold αλλά και Κεφαλογραβιέρα)
  • 1 φύλλο κρούστας
  • 1 αυγό για το φύλλο

          Εκτέλεση

     Ξεκινάω φτιάχνοντας τον κιμά παραδοσιακά, δηλαδή τσιγαρίζω τον κιμά και μόλις αρχίζει να παίρνει χρώμα ρίχνω και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι να πάρει και αυτό χρώμα. Σβήνω αν θέλω με λίγο κρασί και το αφήνω λίγο να βράσει για να εξατμισθεί. Αν δεν θέλω να ρίξω κρασί συνεχίζω με την υπόλοιπη συνταγή. Ρίχνω την ντοματούλα και μία πρέζα ζάχαρη (όπως κάνουμε όπου ρίχνουμε ντομάτα για να αποφύγουμε την ξυνίλα) και τέλος την κανέλλα και το αλατοπίπερο. Το αφήνω να βράσει. Μόλις είναι έτοιμο το αφήνω στην άκρη να κρυώσει.
Αλείφω το πυρέξ μου με λαδάκι ή βούτυρο. Στρώνω τα μισά φύλλα από το πακέτο του φύλλου κρούστας και ενδιάμεσα τα αλείφω με λάδι ή βούτυρο. Από πάνω ρίχνω τον κιμά και σκεπάζω τα φύλλα, (πρώτη φωτογραφία).
Χωρίζω τα φύλλα που έχουν μείνει στα δύο, (δεύτερη φωτογραφία), και ξανά στα δύο. Τοποθετώ στην άκρη του φύλλου μία στρώση τυριού, (τρίτη φωτογραφία)και τυλίγω να γίνει ένα ρολό (τέταρτη φωτογραφία). Τοποθετώ τα ρολά μου πάνω από τον κιμά στη σειρά, (πέμπτη φωτογραφία). Αλείφω τα ρολά με αυγό και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα.....


.....και ιδού το αποτέλεσμα!!!!!
Καλή επιτυχία!!!

2 σχόλια:

  1. Πολύ πρωτότυπη συνταγή!!!
    Την επόμενη φορά να μας φέρεις
    να δοκιμάσουμε.... ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιαμι γιαμι τελεια συνταγή θα τη δοκιμάσουμε σιγουρα φιλακιααααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή