Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2010

Χοιρινό με Σέλινα

Σήμερα λοιπόν θα σας πω για μία παραδοσιακή συνταγή, με αφορμή το ότι θελω να παιδάκια μου να συνηθίσουν τα χόρτα.....έχουμε και λέμε λοιπόν:

            Υλικά

  • 1 1/2 κιλό χοιρινό κομμένο σε μερίδες
  • 1 κιλό ραδίκια ήμερα χοντροκομμένα
  • 1/2 κιλό σέληνα ψιλοκομμένα
  • λεμόνι
  • 1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
           Εκτέλεση

Τσιγαρίζω το κρέας & τα κρεμμύδια. Χαμηλώνω τη φωτιά στο 1 & ρίχνω τα ντοματάκια. Μόλις πάρει βράση, αν δεν έχει νερό, ρίχνω 1 ποτήρι (εγώ δεν ρίχνω σχεδόν ποτέ). Ανακατεύω. Βράζει περίπου 1 ώρα & όταν είναι σχεδόν έτοιμο, το σβήνω. Σε άλλη κατσαρόλα βάζω 2 δάχτυλα νερό. Ρίχνω τα χόρτα και μόλις πάρει βράση το χαμηλώνω στο 1/2. Αναποδογυρίζω τα χόρτα, τα ανακατεύω & χύνω το νερό. Βάζω από πάνω το κρέας & τη σάλτσα & ανακατεύω λίγο. Το αφήνω σε χαμηλή φωτιά να βράσουν λίγο ακόμα τα χόρτα.


                                                        Κ Α Λ Η    Ε Π Ι Τ Υ Χ Ι Α ! ! ! !

3 σχόλια:

  1. Φανούλα βρήκα ευκαιρία τώρα που η μικρή κοιμάται να σου γράψω.Αγαπημένο φαγητό πολύ.Θέλω μιά μεριδούλα σε παρακαλώ.Επίσης,περιμένω φοβερές αναρτήσεις με δικά σου έργα,εκτός μαγειρικής φιλακια πολλαααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. γιαμ...γιαμ ..... γιαμ.....
    πολύ ωραίο!!!!!
    φιλάκια!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή