Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου 2010

Πέρκα Φιλέτο με Μυρωδικά του Γιωργάκη

Ετσι για να μην αφήσω παραπονεμένο το αγόρι μου, που τελευταία κάνει σημαντικά βήματα στο χώρο της Γαστρονομίας......


          Υλικά

  • 2 Φιλέτα Πέρκας
  • Σκόρδο σε σκόνη
  • Πάπρικα
  • Κάρυ
  • Αλάτι αρκετό γιατί το συγκεκριμένο ψάρι είναι ανάλατο
  • Χοντρό πιπέρι τριμμένο
  • Λεμόνι
  • Λίγο Λάδι
  • Λίγο βούτυρο ή Μαργαρίνη
  • Λαδόκολλα
         Εκτέλεση

Αλατίζουμε τα φιλέτα και από τις δύο πλευρές. Βάζουμε το σκόρδο, το κάρυ, την πάπρικα και το πιπέρι και αλείφουμε καλά καλά και αό τις δύο πλευρές. Βάζουμε τα φιλέτα σε ένα σκεύος και αφού στίψουμε 1/2 λεμόνι, ρίχνουμε λίγο λάδι και τα βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Τοποθετώ στο ταψί τη λαδόκολλα και βάζω μέσα τα ψάρια αφού έχω αλείψει την λαδόκολλα με το βούτυρο. Το σκεπάζουμε με  τη λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 45-60'. Εξαρτάται από το φούρνο και από το πάχος του φιλέτου. Τα τελευταία 15' ανοίγουμε πάλι τη λαδόκολλα και το ψήνουμε στο grill για να πάρει χρώμα. Σερβίρεται με μπόλικο λαδολέμονο. Αφού η Φανούλα έκανε το food styling, ιδού το αποτέλεσμα....

                                              Μ Π Ρ Α Β Ο   Α Γ Ο Ρ Α Κ Ι   Μ Ο Υ ! ! ! !
                                                                       Τ Ε Λ Ε Ι Ο ! ! !

4 σχόλια:

  1. Φανούλα και Γεωργάκη μπράβο σας το αποτέλεσμα . . . απλά τέλειο.Μένει τώρα να το δοκιμάσουμε και εμείς.Καλό σαββατοκύριακο φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ωραιο φαινεται.. εχω και καιρο να κανω περκα, μου δωσες ιδεα!
    Καλημερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιαμι.....Γιάμι.....
    θα ήθελα πολύ να δοκιμάσω!!!!...και επειδή μου αρέσει η πέρκα θα το φτιάξω σίγουρα!!!!
    Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κοριτσάκι ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σας λογάκια. Φυσικά θα τα μεταφέρω και στον Γιργάκη. Φιλιά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή