Κυριακή, 16 Ιανουαρίου 2011

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ & 1ο ΒΡΑΒΕΙΟ


Βασιλοπιτα
 Καλή εβδομάδα φίλοι μου!!! Σημερα λοιπόν ήρθε η σειρά μου να φτιάξω μία βασιλόπιτα που μου έχει μάθει μία καλή οικογενειακή μου φίλη, η κα Μαργαρίτα και πιστέψτε με είναι εγγύηση!!!!
Την βασιλόπιτα αυτή την φτιάχνω για το σχολείο του γιόκα μου γιατί ως γραμματέας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων μου ανατέθηκε, όπως και στις άλλες μητέρες του Συλλόγου, να φτιάξω μία βασιλόπιτα για ένα τμήμα του σχολείου....εμένα βέβαια μου ζητήθηκε να φτιάξω την πίτα που θα κόψουν οι δάσκαλοι, οπότε όπως καταλαβαίνετε η ευθύνη ήταν μεγάλη!!!!!! Ελπίζω να τους αρέσει!!!

           ΥΛΙΚΑ

  • 320γρ. βούτυρο
  • 640γρ. ζάχαρη
  • 6 αυγά
  • 1φλ. μικρό (καφέ Ελληνικού) κονιάκ
  • 2 βανίλλιες
  • 1 πορτοκαλιού ξύσμα
  • 2φλ. μικρά (καφέ Ελληνικού) χυμό πορτοκαλιού
  • 320γρ. γάλα εβαπορέ (όχι αραιωμένο και όχι παγωμένο)
  • 1 κ.γλ. σόδα
  • 640γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
          ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Λιώνω το βούτυρο και το χτυπάω στο μίξερ με τη ζάχαρη. Μετά ρίχνω ένα-ένα τα αυγά, το κονιάκ, τις βανίλλιες, το ξύσμα και το χυμό. Εχω ανακατέψει τη σόδα στο γάλα και το ρίχνω στο μείγμα. Βγάζω το μείγμα από το μίξερ και συνεχίζω να ανακατεύω με το σίρμα. Εχω ανακατέψει το μπέικιν με το αλεύρι και το ρίχνω και αυτό στο μείγμα μου. Βουτυρώνω ένα μεγάλο ταψί και το αλευρώνω και ψήνω στους 180 βαθμούς Κελσίου για 60'. Α, να μην ξεχάσετε την διακόσμηση (εγώ έβαλα τον αριθμό με σταφίδες....όχι και πολύ εμπνευσμένο ομολογώ... και φυσικά μην ξεχάσετε το νόμισμα)!!!!

Βασιλοπιτα

                                                          Κ Α Λ Η    Ε Π Ι Τ Υ Χ Ι Α ! ! ! ! ! ! !

4 σχόλια:

  1. Είναι σίγουρο ότι θα αρέσει σε όλους!!
    Και του χρόνου με υγεία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φανούλα και του χρόνου,ωραία η συνταγή αυτή φιλάκια (περαστικούλια)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχαριστώ πολύ κορίτσια, να είστε καλά!!!
    Φιλιά σε όλες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή