Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

ΠΕΡΚΑ ΜΕ ΣΩΣ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ-ΜΕΛΙΟΥ & ΒΡΑΣΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΕ ΣΩΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ

ΠΕΡΚΑ ΜΕ ΣΩΣ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ-ΜΕΛΙΟΥ

          Καλησπέρα σας!!!! Γυρνάω λοιπόν μία μέρα στο σπίτι και βλέπω το αγόρι μου να με περιμένει πάλι με ένα φοβερό πιάτο πέρκας με λαχανικά που και μόνο από τη μυρωδιά με συνεπήρε.............!!! Αποφάσισα λοιπόν ότι επιβάλλεται να το μοιραστώ μαζί σας!!!!!!


                                            ΠΕΡΚΑ
          Υλικά
  • 2 Φιλέτα Πέρκας
  • Σκόρδο σε σκόνη
  • Πάπρικα
  • Κάρυ
  • Αλάτι αρκετό γιατί το συγκεκριμένο ψάρι είναι ανάλατο
  • Χοντρό πιπέρι τριμμένο
  • Λίγο Λάδι
  • Λίγο βούτυρο ή Μαργαρίνη
         Εκτέλεση


Αλατίζουμε τα φιλέτα και από τις δύο πλευρές. Βάζουμε το σκόρδο, το κάρυ, την πάπρικα και το πιπέρι και αλείφουμε καλά καλά και από τις δύο πλευρές. Βάζουμε τα φιλέτα σε ένα σκεύος και ρίχνουμε λίγο λάδι και τα βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Τοποθετώ στο ταψί τα ψάρια αφού βουτυρώσω το ταψί. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 45-60'. Εξαρτάται από το φούρνο και από το πάχος του φιλέτου. Τα τελευταία 10' ρίχνουμε τη σως Μελιού που ακολουθεί!!!!!


                                 ΣΩΣ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ-ΜΕΛΙΟΥ
             
              Υλικά
  • 1 κουτ. σούπας Μουστάρδα (το αγόρι χρησιμοποίησε Balsamon με θυμάρι και ρίγανη)
  • 1 κουτ. σούπας Μέλι
  • 1 1/2 λεμόνι (χυμό)
  • αλατοπίπερο
  • λίγο νεράκι για να είναι ρευστή
             Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και περιχύνουμε το ψάρι 10' πριν το βγάλουμε από το φούρνο.


                               ΣΩΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ

              Υλικά
  • 200γρ. γιαούρτι σακούλας
  • 2-3κ.γ. λεμόνι
  • 1 φλιτζανάκι το καφέ λάδι
  • 1 κ.σ. μουστάρδα απαλή
  • 2 κ.γ. άνιθο ψιλοκομμένο
  • αλατοπίπερο
              Εκτέλεση

Ανακατεύω όλα τα υλικά και περιχύνω τα βραστά λαχανικά.

ΒΡΑΣΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΝΕ ΣΩΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ

6 σχόλια:

  1. Μπλογκογειτονισσα πολυ καλη η συνταγη σου,μου αρεσε..αλλα βαλε λευκα τα γραμματα στην εκτελεση γιατι μαυρο στο μαυρο δεν βλεπεις τιποτα.καλο σου βραδυ,φιλια και καλο Σ/Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εχεις δίκιο Γωγούλα!!!! Οσον αφορά στην συνταγή που να την δοκιμάσεις κιόλας....θα πάθεις πλάκα!! Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φανούλα σ ευχαριστούμε πολύ για τη συνταγή αυτή.Κατατοπιστικότατη και οι σως φοβερές......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και γευστικότατη κοριτσάκι...την είδες άλλωστε!!!! Φιλάκια πολλά !!! Καλό ΣΚ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι τολμηρή άποψη για το φιλέτο πέρκας!
    Τα σέβη μου!
    Δύσκολα θα το σκεφτόμουν ή θα το τολμούσα, αλλά τώρα που έχουμε προηγούμενο, θα το προσπαθήσω.:)

    Φιλιά, Φανή μου, και καλή εβδομάδα που καταφθάνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κσλησπέρα και καλό μήνα. Να το τολμήσεις γιατί πραγματικά αξίζει!!!!

    Φιλιά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή