Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

PIZZA

Pizza
Γεια σας και χαρά σας!!! Μου φαίνεται ότι τελευταία έτσι όπως είναι η κατάσταση στη χώρα μας, ένα από τα λίγα πράγματα που μας μένει να κάνουμε, είναι να κανονίζουμε συχνές μαζόξεις σε σπίτια και να περνάμε καλά για να ξεχνάμε την γύρω κατάσταση..... Τελευταία λοιπόν όταν κανονίζω στο σπίτι κάποια τέτοια καταστασούλα και ειδικά όταν θα έχουμε και παιδάκια μαζί μας (εκτός από τα δικά μου), φτιάχνω δικά μου hamburgers ή Pizza. Σήμερα θα σας πω πως κάνω Pizza σπιτική και μοναδική!!!!! Η συνταγή αυτή είναι για μία κανονική Pizza, φυσικά την έκανα παρέα με το αγόρι μου που ξέρει το θέμα Pizza πολύ πολύ καλά!!!

          Υλικά
  • 345γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 15γρ. φρέσκια μαγιά (εγώ πήρα το κυβάκι από το ψυγείο του super market)
  • 185ml χλιαρό νερό (τόσο όσο αντέχει το δάχτυλο μέσα χωρίς να καούμε, γιατί διαφορετικά αδρανοποιεί τα ένζυμα με αποτέλεσμα να μη διογκωθεί η ζύμη)
  • 1κ.γ. ελαιόλαδο
  • 1κ.γ. ζάχαρη
  • 1κ.γ. αλάτι
  • βασιλικό ή άλλο μυρωδικό 

         Εκτέλεση
      Σε ένα μπωλ βάζουμε το νερό, το λάδι, το αλάτι, τη ζάχαρη, το μυρωδικό μας και τη μαγιά. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν καλά τα υλικά. Προσθέτουμε το μισό αλεύρι σιγά σιγά και ανακατεύουμε μετά μανίας μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές. Το σκεπάζουμε με μία πετσέτα εως ότου φουσκώσει (για να γίνει το προζύμι). Θα χρειαστεί το πολύ 1 ώρα. Εγώ μερικές φορές όταν δεν έχω χρόνο το βάζω στο φούρνο στους 50 βαθμούς για λίγο, γιατί ο φούρνος λειτουργεί και ως θερμοθάλαμος. Μολις το δω και φουσκώνει το βγάζω. Αφού λοιπόν φουσκώσει ρίχνουμε και το υπόλοιπο αλεύρι και ανακατεύουμε με το χέρι ή με το μίξερ μέχρι ή ζύμη να γίνει ομοιογενή και να μην κολλάει. Την πλάθουμε σε μπάλα, την βάζουμε σε ένα μπωλ και την σκεπάζουμε με μία ελαφρώς υγρή πετσέτα. Την αφήνουμε στο ψυγείο για μία ώρα για να "ξεκουραστεί", ή την αφήνουμε μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε, πάντως όχι περισσότερο από μία μέρα. Με έναν πλάστη την ανοίγουμε σε πάχος 1/2-1εκ. ραντίζοντας με λίγο αλεύρι για να μην κολλήσει.
     Μετά φτιάχνουμε την σάλτσα, που είναι μία κλασσική σάλτσα ντομάταςμε κρεμμύδι και λίγο σκορδάκι. Την ρίχνουμε από πάνω κάνοντας κυκλικές κινήσεις από μέσα προς τα έξω.
     Υποσημείωση Γιωργάκη: Από πάνω από τη σάλτσα ρίχνουμε λίγη τριμμένη ρίγανη και μετά ρίχουμε μία στρώση τυρί μοτσαρέλλα,  τα υπόλοιπα υλικά που θέλουμε να προσθέσουμε (π.χ. ζαμπόν, μανιτάρια, κρεμμύδι) και ξανά μία στρώση τυρί, μόνο που αυτή τη φορά θα είναι gouda με μοτσαρέλλα. Το τυρί το ρίχνουμε από έξω προς τα μέσα με κυκλικές κινήσεις και ρίχνουμε μπόλικο. Πιστέψτε με είναι η καλύτερη Pizza ever!!!!


Πάμε να την απολαύσουμε μαζί με τα ζουζούνια μου....
εξού και τα πιατάκια του Spiderman και το λουλουδένιο!!!!!

Κ Α Λ Η     Ε Π Ι Τ Υ Χ Ι Α     ! ! ! !



4 σχόλια:

  1. Σούπερ φαίνεται η πίτσα σου, σε ένα κομμάτι πίτσα δεν μπορώ να πω όχι με τίποτα!!
    Καλή σου βδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φανούλα,Φανούλα δε μου αρέσει η πίτσα γενικώς αλλά αυτή φαίνεται.....εκπληκτική,μπράβο σου (αν και εγώ σήμερα έφαγα φοβερή τυρόπιτα χαχα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ελενα κι εγώ μαζί σου....δεν μπορώ να πω όχι σε πίτσα ποτέ!!!!!

    Ναντιάκι Ναντιάκι με το όμορφο μουτράκι, χαίρομαι που σου άρεσε η τυροπιτούλα...θα την αναρτήσω και αυτή σύντομα!!!!
    Φιλάκια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είδες τελικά Ναντιάκι .....κάτι κάνει στην κουζίνα το τρελλό αγόρι....χαχααχχχα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή